Αληθινή Ιστορία

Αρχική » ΑΡΧΙΚΗ » Morfosis Group – Ο νέος παίκτης στην αγορά ακινήτων

Morfosis Group – Ο νέος παίκτης στην αγορά ακινήτων

Αρχείο

Kατηγορίες

Μετά την ώθηση που έδωσε η βραχυχρόνια μίσθωση στα ακίνητα, και ιδιαίτεαρ η πλατφόρμα του airbnb, O τομέας των ακινήτων φαίνεται πως θα συνεχίσει να κυριαρχεί και τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας, καθώς αυξημένες εμφανίζονται οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό για την αγορά και ανάπτυξη ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 4 % στη Θεσσαλονίκη, κατά 6 % στην Αθήνα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, κατά 2,5%, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, ενώ μέχρι πέρυσι οι αυξήσεις περιορίζονταν μόνο στα γνωστά και δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, η εικόνα φέτος είναι έντονα ανοδική και για άλλες περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως η Χαλκιδική, καθώς και άλλα νησιά όπως η Παρος και η Σκιάθος.
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη ραγδαία και αυξητική τάση του Tουρισμού τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά κι εκμετάλλευση ακινήτων τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επενδυτές, κατά κύριο λόγο Ισραηλινούς και Ρώσους, ενώ δειλά δειλά εμφανίζονται και κάποιοι Κινέζοι.

Σημαντικός παίκτης στον τομέα των άμεσων επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα, στην ΑΘήνα, και στην Νησιωτική Ελλάδα φαίνεται πως αναδεικνύεται η εταιρία Morfosis Group, που δραστηριοποιείται έντονα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Αποτελείται από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων και οικονομικών αναλυτών, που σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς έχει αναλάβει κι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαπραγμάτευση πολλών σημαντικών αγοραπωλησιών και ανάπτυξης επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος ενώ είναι σε προχωρηνένες συζητήσεις για μία μεγάλη επένδυση στο νησί της Σαντορίνης.

Από τον Σεπτέμβρη του 2019 θα κάνει και τα πρώτα της βήματα στον τομέα της ανακαίνισης υψηλού επιπέδου (διατηρητέα κτίρια) καθώς και την διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μιάς και συνεργάζεται με καταξιωμένους στον χώρο interior designers.

Αρέσει σε %d bloggers: