Αληθινή Ιστορία

Αρχική » ΑΡΧΙΚΗ » Ποιοι και γιατί θέλουν την κ. Αγγελοπούλου επόμενο Παπαγεωργόπουλο; Από την Ιόλη Πιερίδη

Ποιοι και γιατί θέλουν την κ. Αγγελοπούλου επόμενο Παπαγεωργόπουλο; Από την Ιόλη Πιερίδη

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

Advertisements

Πρωταγωνιστής σε ένα ιδιότυπο big brother  βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Για κάποιο λόγο η ζωή του πρώην βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ.- ο οποίος πλέον τιμά με την παρουσία του το κόμμα της ΝΔ- βρίσκεται σε διαρκή μετάδοση από το Μεγάλο Κανάλι.

Οι κάμερες του Mega παραμονεύουν με λαιμαργία κάθε του κίνηση με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης στο μόνο που δεν έχει πρωταγωνιστήσει για την ώρα είναι τα γνωστά σποτάκια «mega mou».

Στο δελτίο της Δευτέρας ο κ. Γεωργιάδης είχε για μια ακόμη φορά την τιμητική του. Ο λόγος; Αν και για να εμφανισθεί ο κ. Γεωργιάδης αρκεί μόνο η επιθυμία του κ. Μπόμπολα, αυτή τη φορά ο λόγος ήταν μια σκληρή ερώτηση που κατέθεσε ο γαλάζιος βουλευτής για τα πεπραγμένα της κ. Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Με αφορμή δήθεν το βιβλίο της, στο οποίο φέρεται να δηλώνει πως όλα πήγαν άριστα το 2004, αλλά η ίδια είναι πικραμένη επειδή δεν αναγνωρίστηκε η προσπάθειά της, ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά αν έχει γίνει επίσημος έλεγχος για τα ποσά που δαπανήθηκαν τότε και με ποιες διαδικασίες. Ερωτά, για την ακρίβεια,  αν είναι γνωστό πού πήγαν τα 455 εκατομμύρια ευρώ -ποσό ίσο με το έλλειμμα του Οργανισμού «Αθήνα 2004, το οποίο καλύφθηκε από τον προϋπολογισμό του κράτους.
Και ακόμη, αν είναι αλήθεια ότι μόνο το 2000 ξοδεύτηκαν 2 δισ. δραχμές σε δεξιώσεις και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
Αυτή η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη έγινε δεκτή με πανηγυρικό τρόπο από το Μεγάλο Κανάλι λες και ο κ. Μπόμπολας για κάποιο λόγο θέλει την εθνική μας Γιάννα στο δρόμο που χάραξαν οι Άκης-Παπαγεωργόπουλος.

 

Σημειώνουμε ότι ερώτηση με το ίδιο θέμα είχαν υποβάλλει τον Αύγουστο του 2012 δέκα βουλευτές. Συγκεκριμένα οι : Δημήτρης Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ), Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γρηγόρης Ψαριανός (ΔΗΜΑΡ), Μιλτιάδης Βαρβιτισώτης (ΝΔ), Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Καλαντζής (ΝΔ), Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ), Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) ζητούσαν να πέσει φως στο σκάνδαλο της Αθήνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», οι δέκα βουλευτές ζήτησαν διερεύνηση με εξεταστική επιτροπή- ή οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, αφού το κόστος της Ολυμπιάδας αποδείχθηκε τετραπλάσιο του αρχικού. Απαίτησαν δε να λογοδοτήσουν όσοι διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα και εκτός από έλεγχο νομιμότητας, να διενεργηθεί και έλεγχος σκοπιμότητας για όλα τα κόστη.

 

Ποιοι όμως είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους τόσο ο κ. Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι 10 βουλευτές, όσο και ο κ. Μπόμπολας στοχοποιούν μια ζάπλουτη κυρία η για την ακρίβεια την σύζυγο ενός ζάπλουτου επιχειρηματία; Γιατί αίφνης θυμήθηκαν- 13 χρόνια μετά- την υπόθεση του Αθήνα 2004; Πόσο πειστικός λόγος είναι το βιβλίο της κ. Αγγελοπούλου;

 

Σας θυμίζουμε σ΄αυτό το σημείο την αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς του “ΠΗΓΑΣΟΥ”, τότε που ο κ. Μπόμπολας είπε όχι στα 200 εκατ. Ευρώ της κ. Αγγελοπούλου για να έλθει λίγα χρόνια αργότερα και να συζητά την πώληση της εταιρείας του με το “ευτελές” ποσό των μόλις 20 εκατ. Ευρώ-τόσα του έδινε ο κ Ψυχάρης, (ο τελευταίος βρήκε αναπάντεχη χείρα βοηθείας στο ομολογιακό δάνειο της Alpha Bank).

 

Μόνο που η κ. Αγγελοπούλου, δεν έχει πλέον κανένα λόγο να δαπανήσει την περιουσία που με τον ιδρώτα του προσώπου του απέκτησε ο σύζυγός της σε σαπάκια των εγχώριων ΜΜΕ.

 

Τουλάχιστο τώρα δεν έχει καμία όρεξη να εξαγοράσει ψοφοειδείς τίτλους εφημερίδων που δεν τις διαβάζουν ούτε καν οι εκδότες τους. Η ίδια ωρίμασε και το πιο σημαντικό: Mέσα από την ενασχόλησή της με το 2004 κατάφερε να έλθει σε επαφή με πανίσχυρους μηντιάρχες απ΄όλο τον κόσμο και η ίδια έχει πλέον άποψη για την αξία ενός ΜΜΕ. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν θάδινε εκ νέου 200 εκατ για να αγοράσει τον ΠΗΓΑΣΟ, τον ΔΟΛ, η τους τίτλους του κάθε αγωνιούντος εγχώριου μηντιάρχη.

 

Ακόμη και να την κλείσουν φυλακή εκείνη σε καμία περίπτωση δεν θα αγοράσει χρεοκοπημένα ΜΜΕ.  Όσες ερωτήσεις κι αν κάνει ο κ. Γεωργιάδης, η ο εγχώριος βουκόλος βουλευτής κ. Τραπάκουλας, η σιδηρά κυρία δεν θα επανέλθει ως νέος Άγιος Λαυρεντιάδης για να μοιράσει τα ιμάτιά της σε φαληρισμένους μηντιάρχες.

 

Άλλωστε η στενή φιλία της με την κ. Αριάννα Χάφιγκτον– της γνωστής πετυχημένης ηλεκτρονικής εφημερίδας-της επιτρέπει να ακούει από πρώτο χέρι πολύτιμες συμβουλές επιβίωσης στον αδηφάγο κόσμο των ΜΜΕ.

 

Οι ερωτήσεις λοιπόν για το 2004 δύσκολα θα βρουν στόχο. Στο κάτω-κάτω σε περίπτωση που η υπόθεση φθάσει στην Δικαιοσύνη στα διπλανά έδρανα θα βρίσκεται όλος ο καλός κόσμος- των Σημίτη και Καραμανλή συμπεριλαμβανομένων. Και αν ο κ. Μπόμπολας δεν κόπτεται ιδιαίτερα για την τύχη του κ. Καραμανλή με τίποτε δεν θα ήθελε τον φίλο κ. Σημίτη να λογοδοτεί για τα ποσά που δαπανήθηκαν επί πρωθυπουργίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα επρόκειτο για πρωτοφανή συμC4I.

 

Ποια άλλα θα μπορούσαν να είναι τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από την επίθεση του Mega  στην κ. Αγγελοπούλου;

 

Μήπως η φημολογία της στενής σχέσης της κ. Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα μπορούσε αυτός να είναι ένας λόγος μια και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μπόμπολα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

 

Μόνο που η ίδια η κ. Αγγελοπούλου έχει διαψεύσει την όποια εμπλοκή της στην Κουμουνδούρου- αν εξαιρέσει κανείς την νεανική τρέλα του γιου της ο οποίος πίστεψε προς στιγμή πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μετουσίωση του Τσε Γκεβάρα (ο οποίος στην αλά ΣΥΡΙΖΑ εκδοχή του αγωνιά για τις επενδύσεις της  ελληνικής Deutsche Aeolia!).

 

Πράγματι η τυχόν εμπλοκή της κ. Αγγελοπούλου στις υπερατλαντικές περιπέτειες του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους της στοχοποίησής της, παρότι τα συγκεκριμένα ταξίδια κάθε άλλο παρά ενίσχυσαν το ηγετικό προφίλ του κ. Τσίπρα-το αντίθετο.

 

Το τι ακριβώς συμβαίνει με το  Mega mou και την κ. Αγγελοπούλου σύντομα θα το διαπιστώσουμε. Για την ώρα ας συγκρατήσουμε την χαριτωμένη φημολογία που θέλει εκείνους που επιχειρούν να εξαγοράσουν τον ΠΗΓΑΣΟ να γίνονται στη συνέχεια μαλλιά-κουβάρια με τον Μπόμπολα. Πάρτε παράδειγμα τον Ψυχάρη. Οι δύο συνέταιροι στο Mega έχουν βγάλει τις τελευταίες ώρες τα μαχαίρια από τα θηκάρια και προσφέρουν ενδιαφέρον θέαμα.

 

Το σενάριο να είναι οι πολιτικές φιλοδοξίες της ίδιας της κ. Αγγελοπούλου η αιτία της επίθεσης είναι το πλέον πιθανό. Η ιδέα του Κόμματος των Δημοκρατικών από την κ. Αγγελοπούλου προκαλεί τριγμούς στο πολιτικό- μηντιακό κατεστημένο. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να αφυπνίσθηκαν αίφνης τα ένστικτα επιβίωσης των γέρικων βουβαλιών.

Για το κόμμα της κ. Αγγελοπούλου γράφαμε σχετικά:

 
EΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ»

 

Όλο αυτό το διάστημα σχεδίαζε μεθοδικά τις κινήσεις της με “έδρα” το Χάρβαρντ αλλά και το Ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον.

Με τους Κλίντον η οικογένεια Αγγελοπούλου διατηρεί πολύ στενή σχέση πράγμα που της εξασφαλίζει πρόσβαση σε ένα πολύ ισχυρό λόμπυ του αμερικανικού κατεστημένου.

 

Καρπός αυτής της σχέσης και το Global Public Leaders Program, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, ώστε να μπορέουν να συνεχίσουν να προσφέρουν και μετά την αποχώρηση από το αξίωμα τους.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει από κοινού με τον Μπιλ Κλίντον, η κυρία Αγγελοπούλου υπογράμμισε «την ανάγκη αξιοποίησης του πολιτικού και διανοητικού κεφαλαίου ανθρώπων, που έχουν ασκήσει ηγεσία στον τόπο τους και έχουν με τη στάση και το έργο τους, τη δράση και τα αποτελέσματά της, σημαντικά προσφέρει. Με πολλούς τρόπους, επισήμανε το κεφάλαιο αυτό είναι πολυτιμότερο από τα χρήματα. Είναι ένα πρόγραμμα, σημείωσε «προκειμένου εκλεγμένοι ηγέτες με σημαντική προσωπικότητα να έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν το κοινό καλό από άλλες θέσεις».

 

Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος είναι η δυνατότητα που τους παρέχεται να συνδεθούν με το δίκτυο του Clinton Global Initiative, και σε αντάλλαγμα να αναπτύξουν τα δικά τους προγράμματα στο πλαίσιό του. Αυτό διασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα αποκτήσει πολλαπλασιαστική δράση. Σ΄ αυτό το πρόγραμμα λοιπόν εντάχθησαν και οι περίφημες ομιλίες του Γ. Παπανδρέου, την πολύτιμη εμπειρία του οποίου επιχειρεί να αξιοποιήσει η κ. Αγγελοπούλου. Άλλωστε δεν είναι και λίγο να έχεις οδηγήσει τη χώρα σου στο ΔΝΤ και όλο αυτό το βίωμα να μείνει απλά στο κεφάλι του ΓΑΠ, δίχως η διαδικασία να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή.

Η Γιάννα ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές της φιλοδοξίες, αλλά και την αδυναμία της στο παγκόσμιο power game. Ο συνδυασμός αυτού τους πάθους με την διάθεση του Θόδωρου Αγγελόπουλου για προσφορά γέννησαν το «Αθήνα 2004».

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Γιάννα είχε να αντιμετωπίσει κάθε άλλο παρά αμελητέους αντιπάλους, με πρώτη από όλους την ελληνική κακοδαιμονία. Ήταν αυτή που θα μετέτρεπε τα έργα της Ολυμπιάδας σε σκελετούς και ερείπια του πρόσφατου ένδοξου παρελθόντος σε συνδυασμό με μια έντονη οσμή σκανδαλολογίας. Ο έτερος αντίπαλος θα ήταν πιο προσωπικός και αφορά την νικηφόρα μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.  

Τέσσερις μήνες μετά τους Ολυμπιακούς και ενώ βρίσκεται με την οικογένειά της στο σπίτι της στο Γκστάαντ, η σιδηρά Γιάννα είναι για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη θνητότητά της. Κάποια δημοσιεύματα της εποχής κάνουν λόγο για «ολυμπιακή υπερκόπωση», η ίδια όμως επιβεβαιώνει  στο ΒΗmagazino τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της: «Τότε για πρώτη φορά σκέφτηκα: “Μπόρεσες και τα έβγαλες όλα πέρα και τώρα κινδυνεύεις να φύγεις…». Πάλεψε με την ασθένεια, «όπως παλεύουν κάθε μέρα εκατομμύρια άνθρωποι», τη νίκησε, αλλά δεν την άφησε πίσω της: «Θέλω να το θυμάμαι και με πονάει να το θυμάμαι» λέει, σε μια βαθιά εξομολογητική στιγμή της.

Η σιδηρά κυρία “κλείστηκε” στην οικογένειά της και αφοσιώθηκε στο μεγάλωμα των παιδιών της για τα οποία έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη. Ο νεαρός Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πήρε το πτυχίο του από την Σχολή Οικονομικών Σπουδών του Χάρβαρντ, παρουσία των ευτυχισμένων γονιών του οι οποίοι καμάρωναν έναν φλογερό “επαναστάτη” και όχι ένα μαμόθρευτο.

 

Ο “κόκκινος Πάνος” πρόλαβε να αναπτύξει τον πολιτικό του λόγο, επηρεασμένος από τη μελέτη των μεγάλων θεωρητικών του Μαρξισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των Αγανακτισμένων της Βοστώνης, το Occupy Boston, ενώ λίγο πριν αναχωρήσει για το Ελ Σαλβαδόρ όπου βρέθηκε εκεί για να χτίσει σπίτια για τους άστεγους, ενώ πρωταγωνίστησε και στην πρώτη στα χρονικά κατάληψη του Χάρβαρντ.
Ο νεαρός Αγγελόπουλος, δημοσίευσε αρκετά κείμενα σε ελληνικά και ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όπου έδωσε το στίγμα της πολιτικής φιλοσοφίας του, ενώ ήρθε στην Ελλάδα για ψηφίσει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, συμμετέχοντας και στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια. Με άρθρο του εξάλλου είχε εκφράσει τη σύμπνοια απόψεών του με τον Γιάννη Μηλιό και τον Γιάννη Βαρουφάκη.

 

Μόνο που η ταύτιση της Γιάννα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την έκανε διόλου ευτυχή και απαντώντας με επιστολή στην εφημερίδα “Δημοκρατία” η οποία αναπαρήγε σχετικό άρθρο του Κασιμάτη στην “Καθημερινή” σημείωνε:«Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, η μόνη σκέψη που μου έρχεται, είναι ότι ίσως για τα ευφάνταστα σενάρια φταίει ο καύσωνας. Εύχομαι πάντως καλή πορεία στο εκδοτικό εγχείρημα όλων σας»,

 

Στο μεταξύ η ίδια ποτέ δεν έκυψε την αγωνία της για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.


«Μελαγχολώ με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα…» επαναλάμβανε στους συνομιλητές της στη διάρκεια των 3 τελευταίων μνημονιακών ετών. Και να που όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η ώρα για την μεγάλη επιστροφή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» οι Αμερικανοί βλέπουν στο πρόσωπο της Γιάννας τον δικό τους άνθρωπο που θα μπορούσε να ανατρέψει την γερμανική διείσδυση στην Ελλάδα. Κι αυτό καθώς το αμερικανικό κατεστημένο είναι έντονα προβληματισμένο με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και την επιρροή της γερμανικής ισχύος σε πολιτικά και επιχειρηματικά τζάκια. Οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμμένοι σε μια χώρα στην οποία υπάρχει η φημολογία για πλούσια κοιτάσματα μαύρου χρυσού να αφήσουν μόνους τους Γερμανούς να κάνουν παιγνίδι. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικές οι αντιγερμανικές-αντιναζί αναφορές της Γιάννας Αγγελοπούλου στο πρόσφατο άρθρο της στην Huffington Post: «Το 1940, τα στρατεύματα του Μουσολίνι εισέβαλαν στην Ελλάδα. Οι πολίτες επιστρατεύτηκαν απέκρουσαν τους Ιταλούς και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εξαπολύοντας μια πρωτοφανή αντεπίθεση.
Τον Απρίλιο του 1941, η Αθήνα έπεσε τελικά στις δυνάμεις του Άξονα, μετά από πολύμηνες μάχες. Η ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Κρήτη ωστόσο, δεν έπεσε. Όταν Γερμανοί αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στην Κρήτη, οι γενναίοι υπερασπιστές του νησιού αμύνθηκαν με ό, τι μέσο είχαν στη διάθεσή τους. Και ήταν ελάχιστα, σε στρατιωτικό επίπεδο. Έλληνες κάτοικοι της Κρήτης, όπως ο πατέρας μου, πολέμησαν μαζί με Βρετανούς, Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις του Άξονα, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να εξαπολύσουν για πρώτη φορά τόσο εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές.
Η μάχη της Κρήτης ήταν τελικά ήττα, με στρατιωτικούς όρους. Αποτελεί όμως ένα φωτεινό παράδειγμα των καλύτερων στιγμών της Ελλάδας. Πολίτες που ενώθηκαν και συνασπίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το σπίτι τους.»

 

H Γιάννα έπειτα από πολύωρες συζητήσεις με τους Κλίντον και μετά και από παροτρύνσεις του ζεύγους του πρώην πλανητάρχη και της Χίλαρυ, είναι αποφασισμένη να επιστρέψει δυναμικά στην πολιτική ζωή του τόπου με την δημιουργία πολιτικού φορέα. Μάλιστα ιδέα του Κλίντον είναι να ονομάσει το κόμμα της «Οι Δημοκρατικοί»-αντίστοιχο με το αμερικανικό. Πότε θα γίνει η αναγγελία του νέου κόμματος; Οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για μια σημαδιακή για την Γιάννα ημερομηνία του Μαρτίου. Τον Μάρτιο του 2013 έρχονται οι «Δημοκρατικοί» της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: