Αληθινή Ιστορία

Αρχική » ΑΡΧΙΚΗ » «Αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», είπαν οι αγρότες

«Αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», είπαν οι αγρότες

Αρχείο

Kατηγορίες

Advertisements
«Αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», είπαν οι αγρότες
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν εκατοντάδες αγρότες από όλη την χώρα με κεντρικό σύνθημα «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».
 
Στην κινητοποίηση των αγροτών συμμετέχουν επίσης οι φοιτητές της Γεωπονικής καθώς επίσης και αρκετά εργατικά σωματεία.
 
Αρχικά οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου υπήρχε και ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αχαρνών, έξω από το υπουργείο, στην οδό Αχιλλέως από την οδό Λένορμαν, στην οδό Λιοσίων από την οδό Ηπείρου, στη οδό Μάρνη από την πλατεία Βάθη και σε τμήμα της οδού Αριστοτέλους.
 
Το παρών έδωσε η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εκτίμησε ότι «το αγροτικό ποτάμι θα δυναμώσει».
 
«Το αγροτικό ποτάμι θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό ποτάμι, μαζί με το λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσει όχι μόνο τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σήμερα ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ζητούμε λύση στα προβλήματα και προοπτική στον αγροτικό τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος Θοδωρής Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα συνεχίζεται 365 μέρες το χρόνο».

Τέλος ο πρόεδρος των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει τέσσερα κέντρα φυτοπροστασίας. Η Κρήτη με τη σημαντική παραγωγή και τις εξαγωγές θα μείνει χωρίς φυτοπροστατευτικό κέντρο. Θα απαιτήσουμε να μείνει ανοιχτό και ζητούμε την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

 
πηγή : topontiki.gr
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: